Μειωμένη Παραγωγή Γάλακτος

▶ 💻 Οι συνεδρίες προσφέρονται και διαδικτυακά!❗
Ενίσχυσε την παραγωγή, θήλασε με αυτοπεποίθηση!

Μειωμένη Παραγωγή Γάλακτος

image

Κλείστε το ραντεβού σας Online ή Καλέστε στο 210 29 15 883

Η μειωμένη παραγωγή γάλακτος είναι ένα ζήτημα που μπορεί να προκαλεί άγχος σε πολλές μητέρες, αλλά υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν την παραγωγή και πολλές στρατηγικές για να βελτιωθεί.

Τι σημαίνει μειωμένη παραγωγή γάλακτος;

Μειωμένη παραγωγή γάλακτος αναφέρεται στην περίπτωση όπου το σώμα δεν παράγει αρκετό γάλα για να καλύψει τις ανάγκες του μωρού. Μερικά σημάδια που μπορεί να υποδεικνύουν αυτό το ζήτημα είναι:

  • Το μωρό δεν παίρνει αρκετό βάρος, σύμφωνα με τις οδηγίες του παιδίατρου.
  • Οι βρεγμένες πάνες του μωρού είναι λιγότερες από τις συνηθισμένες (κατά κανόνα το μωρό πρέπει να έχει τουλάχιστον 5-6 βρεγμένες πάνες την ημέρα και 1-2 κακά  μετά την πρώτη εβδομάδα).
  • Το μωρό φαίνεται ανήσυχο.

Κύριοι παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στη μειωμένη παραγωγή γάλακτος:

  • Ανεπαρκής συχνότητα ή διάρκεια θηλασμών: Όσο περισσότερο και συχνότερα διεγείρεται το στήθος, τόσο περισσότερο γάλα παράγεται.
  • Λάθος προσκόλληση του μωρού: Μία σωστή τοποθέτηση βοηθάει στην αποτελεσματική εκκένωση του στήθους και ενισχύει την παραγωγή.
  • Άγχος και κούραση: Το στρες και η σωματική εξάντληση μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τις ορμονικές διεργασίες που ευθύνονται για την παραγωγή γάλακτος.
  • Συμπληρωματικά σκευάσματα: Η χρήση μπιμπερό ή πιπίλας τις πρώτες εβδομάδες μπορεί να μειώσει το κίνητρο του στήθους να παράγει γάλα.

Είναι σημαντικό να έχεις υπομονή και να θυμάσαι ότι κάθε μητέρα και κάθε μωρό έχουν τις δικές τους ανάγκες. Ο θηλασμός είναι μια διαδικασία προσφοράς και ζήτησης – όσο πιο πολύ θηλάζεις, τόσο περισσότερο γάλα θα παράγεις!  Εάν έχεις αμφιβολίες ή τα συμπτώματα επιμένουν θα χρειαστεί  να αξιολογηθεί η κατάσταση  από κάποιο ειδικό  και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Το ταξίδι του θηλασμού πρέπει να είναι γεμάτο χαρά και για τη μητέρα και για το μωρό.

Συμβουλευτική

Ψυχοθεραπεία

Θηλασμός